Αν αγαπάς την τραγανή υφή του τηγανητού αλλά αποφεύγεις το τηγάνι, τότε αυτή η συνταγή για κουνουπίδι στον φούρνο είναι ό,τι χρειάζεσαι! Χωρίς βράσιμο, χωρίς τηγάνισμα, μόνο με ένα μυστικό πανάρισμα με κορν φλέικς (ή φρυγανιά) και ένα απλό μείγμα σάλτσας, το αποτέλεσμα είναι τραγανό απ’ έξω και μαλακό μέσα – ακριβώς όπως το θέλεις.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για vegans, vegetarians, αλλά και για όσους θέλουν να πείσουν τα παιδιά να φάνε κουνουπίδι… με ενθουσιασμό!
Υλικά (για 3 μερίδες)
Για το κουνουπίδι:
- 1/2 μικρό κουνουπίδι (σε μπουκετάκια)
- 1 φλιτζάνι κορν φλέικς (σπασμένα στο μούλτι)
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα επικάλυψης:
- 1/2 φλιτζανάκι κορν φλάουρ (νισεστέ)
- 1/2 φλιτζανάκι γάλα (ή φυτικό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προετοίμασε το πανάρισμα: Τρίψε τα κορνφλέικς και πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά.
- Ανάμειξε τα υγρά υλικά: Σε ένα μπολ βάλε το γάλα, το κορν φλάουρ και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά.
- Βούτηξε το κουνουπίδι: Πλύνε καλά τα μπουκετάκια και βούτηξέ τα πρώτα στο μείγμα γάλακτος-κορν φλάουρ. Έπειτα, πανάρισέ τα στο μείγμα με τα καλαμπογκοφλέικς.
- Ψήσιμο: Άπλωσε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε στους 200°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Μυστικό επιτυχίας:
Μπορείς να αντικαταστήσεις τα καλαμπογκοφλέικς με φρυγανιά panko (ιαπωνική φρυγανιά ) για εξίσου τραγανό αποτέλεσμα. Αν θέλεις έξτρα γεύση, πρόσθεσε πάπρικα ή μπούκοβο στο πανάρισμα!
Ιδέα σερβιρίσματος:
Σέρβιρε με vegan μαγιονέζα ή γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι για dip. Είναι τέλειο συνοδευτικό αλλά και αυτόνομο πιάτο για ελαφρύ δείπνο ή σνακ.
Καλή απόλαυση!