Σου αρέσουν οι ιταλικές γεύσεις αλλά ψάχνεις κάτι εύκολο και διαφορετικό; Αυτή η συνταγή για λιγκουίνι με σπανάκι και κρέμα θα σε ξετρελάνει! Έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά, αυτή η μακαρονάδα είναι ιδανική για όλη την οικογένεια ή για ένα ιδιαίτερο δείπνο.
Υλικά για 6 άτομα
- 1 πακέτο λιγκουίνι μακαρόνια
- 500 γρ. σπανάκι
- 20 ντοματίνια
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Εκτέλεση
- Πλύνε καλά το σπανάκι και κόψ’ το σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρισέ το σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και σοτάρισε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίξε την κρέμα γάλακτος και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Κλείσε το καπάκι και άφησέ το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βράσε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για περίπου 12 λεπτά (ή όσο λέει στη συσκευασία).
- Στράγγισε τα μακαρόνια και ρίξε τα μέσα στη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά και… έτοιμο!
Σερβίρεις ζεστό και απολαμβάνεις ένα πλούσιο, χορταστικό και γεμάτο αρώματα πιάτο!