Με κρέμα και σπανάκι: Συνταγή για λιγκουίνι μακαρόνια με σπανάκι

συνταγη για λιγκουίνι με σπανακι

Σου αρέσουν οι ιταλικές γεύσεις αλλά ψάχνεις κάτι εύκολο και διαφορετικό; Αυτή η συνταγή για λιγκουίνι με σπανάκι και κρέμα θα σε ξετρελάνει! Έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά, αυτή η μακαρονάδα είναι ιδανική για όλη την οικογένεια ή για ένα ιδιαίτερο δείπνο.

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο λιγκουίνι  μακαρόνια
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 20 ντοματίνια
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

Εκτέλεση

  1. Πλύνε καλά το σπανάκι και κόψ’ το σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρισέ το σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά.
  2. Πρόσθεσε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και σοτάρισε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Ρίξε την κρέμα γάλακτος και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Κλείσε το καπάκι και άφησέ το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, βράσε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για περίπου 12 λεπτά (ή όσο λέει στη συσκευασία).
  5. Στράγγισε τα μακαρόνια και ρίξε τα μέσα στη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά και… έτοιμο!

Σερβίρεις ζεστό και απολαμβάνεις ένα πλούσιο, χορταστικό και γεμάτο αρώματα πιάτο!